Industriisolering

Inom industriisolering isolerar vi allt ifrån  kylmedia, ventilationskanaler, och ackumulatortankar till biogasanläggningar.

Lager och plåthallar

Sprayisolering är en metod där man sprutar på fri hand i olika tjocklekar efter beställarens önskemål. Polyuretan passar på en mängd olika underlag tex plåt, trä och betong konstruktioner. Det räcker med någon centimeter polyuretanisolering för att kondensisolera t.ex. en plåthall/lagerlokal.

Vid tjockare isoleringen  håller utrymmet ett jämnt och stabilt klimat under förutsättning att värme/kyla tillsätts.

Vi använder endast polyuretansystem som håller hög klass anpassad för Nordiska klimat och till rätt ändamål. Polyuretanet bildar en skarvfri isolering och redan där har man vunnit många fördelar. Polyuretan isolerar nästan dubbelt så bra som mineralull och tar inte heller lika mycket plats, därav kan vi minska tjocklekarna. Härdad polyuretan luktar inte, krymper inte, spricker inte, är opåverkad av vind och dessutom mindre känsligt för skadedjur. Spraypolyuretan finns i en mängd olika hårdheter och egenskaper. Polyuretan går att färga eller måla på.

Några exempel på användningsområden: industrier, verkstäder, biogasanläggningar,  rotfruktslager,  kylrum, ventilationskanaler m.m.

Skarvlös isolering när den är som bäst.

Ackumulatortankar

Det räcker med 100-120 millimeter polyuretanisolering för att isolera en ackumulatortank. Isoleringen innebär att vattnet i tanken håller sig varmt längre. Av utrymmesskäl är polyuretan ett självklart val eftersom det inte tar så mycket plats. Ta chansen att sänka dina energikostnader.

Kylmedia

Polyuretan ger utmärkt isolering som bibehåller både kyla och värme. Vi isolerar både kylmediarör och tankar enligt kundens specificationer.

Vi tillverkar även polyetenisolerade (PEH) rör, maxlängd 11,6 meter . Manteldiameter 90-500 mm. Dessa rör har hög slaghållfasthet och avnötningshållfasthet även vid låga temperaturer. Dessutom tål de UV-strålning. Materialet har även goda svetsegenskaper och stort motstånd mot spänningskorrusion.

Isolering av ventilationskanaler

Sprayisolering är en metod där man sprutar på fri hand i olika tjocklekar efter beställarens önskemål. Standardtjockleken är 20mm. Isoleringen motverkar kondensproblem men har även en ljuddämpande effekt.

Vi använder endast freonfria system. Polyuretan isolerar  dubbelt så bra som mineralull och tar inte heller lika mycket plats. Polyuretan luktar inte, krymper inte, spricker inte och är mindre känsligt för vindpåverkan än de flesta andra isoleringsmaterial.

Till toppen